Romania-ro.jouwweb.nl
Home » Fauna » Păsări » Wader » Stârcul roşu

Stârcul roşu                                             

Stârcul Roşu, oaspete de vară in România, specie protejată, amenintată cu disparitia dispariţia pe scară globală.

Coloritul este brun-roşcat, cu nuantele de rosu-purpuriu in penaj. Are gâtul foarte lung şi subţire, cu pene lungi pe ceafa palid – ruginii.

In zbor, curbura gâtului este putin rotunjită in forma de "S".
 
Ca talie, comparativ cu barză , este mai mic.

In caz de pericol se camufleaza intr-un mod asemanatoar cu buhaiul de balta. Se hrăneste cu peşte, mici amfibieni.

Cuibareste in stufarişuri, preferand coloniile mici, impreuna cu alti stârci.

Femela depune intre 3 - 6 ouă albastre in lunile aprilie-mai, iar incubatia dureaza intre 26 - 28 de zile.

Prezent pe timpul verii in regiunile mlăştinoase si baltile din Delta Dunării, toamna migrand catre părţile vestice ale Asiei si Africa.

Maak een Gratis Website met JouwWeb