Romania-ro.jouwweb.nl
Home » Fauna » Păsări » Wader » Egretă Mică

Egretă Mică                                            

Egretă Mică in continua creştere datorita încetării urmaririi ei de catre om pentru penele ei ornamentale.

Coloritul egretei mici este de un alb imaculat. În perioada reproducerii isi dezvoltă pe cap frumoase pene ornamentale, la fel şi în regiunea spatelui, mult cautate în trecut ca podoabe vestimentare.

În lunile aprilie-mai, femela depune intre 3 si 5 ouă verzui-albastrui ce sunt clocite împreună cu partenerul.

Incubatia durează intre 22—24 de zile puii părăsind cuibul inainte de a putea zbură, catarandu-se cu multa abilitate printre crengi.

Este păsăre rara, cuibarind în special in Delta Dunării, în colonii mixte, indeosebi în salciile pitice, ascunse în masă stufului.

Odata cu sosirea toamnei, migrează spre Marea Mediterană.