Romania-ro.jouwweb.nl
Home » Fauna » Păsări » Păsări plutioare » Chira de Mare

Chira de Mare                                         

Chira de Mare (Sterna sandvicensis). Oaspeti de vară, populatii stabile în România.

Chira de Mare are talia cea mai mare (40 cm) se aseamană cu pescarusul razator, deosebirea constand în ciocul mai lung, mai subtire si cu vârful negru.

Se hrănesc cu peştisori.

Cuibaresc mai ales în zonele de ses, litoral în perechi izolate sau in colonii mici. Locul predominant de clocit este Delta Dunării.

Sunt prezente pe timpul verii în toata ţară in habitate acvatice, zone de litoral. Populatii mai mari se gasesc în Delta Dunării luncile raurilor mari.