Romania-ro.jouwweb.nl
Home » Fauna » Păsări » Păsări plutioare » Lebădă de iarnă

Lebădă de iarnă                                       

Lebădă de iarnă, o păsăre foarte sfioasă şi retrasă, ocrotită prin lege.
 
Dimensini corporale asemanatoare cu lebada de vara, cu penajul complet alb.
Ciocul este galben cu varful negru, fara protuberanta bazala neagră, caracteristica lebedei de vară.
 
Pozitia gatului este verticală şi nu în forma de S, pozitie caracteristică lebedei de vară .
Coada este scurta şi bontata. În zbor, emite un strigat caracteristic ce consta intr-o succesiune rapida de trei clo-clo-clo.

Cuibareste în extremitatea nordica a Europei, în tundra Siberiei pe lacuri şi în mlastini.

Ierneaza mai ales în tinuturile din Delta Dunării şi din zona complexului lacustru Razem, odata cu sosirea primaverii se reintoarce spre locurile nordice de cuibarit.